Lajme

SHBA-ja e fut në listën e sanksioneve Aleksandar Vulinin

Drejtori i Agjencisë për Siguri dhe Informacion i Serbisë (BIA), Aleksandar Vulin, është futur në listën e sanksioneve të Shteteve të Bashkuara të Amerikës (SHBA).

Siç është bërë e ditur të martën nga Departamenti i Thesarit të Shteteve të Bashkuara, sanksionet janë vendosur pasi Vulini është përshirë në afera korruptive.

Më tej thuhet se këto afera korruptive çojnë përpara agjendat e tij politike dhe interesat personalen në kurriz të paqes dhe stabilitetit në Ballkanin Perëndimor.

“Këto marrëveshje korruptive lehtësojnë aktivitetet keqdashëse ruse në Serbi dhe rajon”, thuhet në njoftim.

Nënsekretari i Thesarit për Terrorizmin dhe Inteligjencën Financiare, Brian E. Nelson, ka thënë se Thesari nuk do të hezitojë të synojë akterët që abuzojnë me pozitat e tyre për përfitime personale duke minuar qeverisjen efektive dhe demokratike në Ballkanin Perëndimor.

“Veprimet e sotme mbajnë përgjegjës Aleksandar Vulinin për aktet e tij korruptive dhe destabilizuese që po ashtu kanë lehtësuar aktivitetet malinje të Rusisë në rajon”, ka shtuar Nelsoni.