Bota

Përfundon takimi: Rusia zotohet se do të ulë ndjeshëm aktivitetet ushtarake në Ukrainë

Pas takimit të fundit të bisedimeve të paqes Rusi-Ukrainë në Stamboll, Rusia zotohet se do të ulë ndjeshëm aktivitetet ushtarake në kryeqytetin Kiev dhe në qytetin verior Chernihiv.

Pas takimit në Stamboll, kreu i delegacionit rus në bisedimet e paqes me Ukrainën tha se presidentët e dy vendeve mund të takohen kur të miratohet drafti i një traktati të paqes.

Është liruar gazetarja ruse, Marina Ovsyannikova, një ditë pasi protestoi në transmetim live, kundër lu ftës në Ukrainë.