LajmeTë fundit

Arrestohen 5 mjek në Preshevë për keqpërdorim të recetave

Anëtarët e Ministrisë së Brendshme, Njësia Kundër Korrupsionit, në bashkëpunim me Njësinë Speciale Kundër Korrupsionit të Prokurorisë Publike në Nish, arrestuan pesë persona me dyshimin për shpërdorim të keqpërdorimeve mjekësore nga Fondi Republikan i Sigurimeve Shëndetësore me 9.8 milion dinarë.

Për shkak të dyshimit se ata kanë kryer veprën penale të shpërdorimit të detyrës, punonjësit e shëndetësisë u arrestuan në Qendrën Shëndetësore të Preshevës F.N. (1976), A.B. (1977) dhe K.A. (1964), si dhe punonjësi në pension i kujdesit shëndetësor R.J. (1952), ndërsa i dyshuari A.M. (1975) përgjegjës në një farmaci në Preshevë se kishte kryer veprën penale të Abuzimit të personit përgjegjës, tha policia transmeton Presheva.AL

Dyshohet se F.N., A.B., K.A, si dhe R.J. nga janari 2016 deri në fund të vitit 2017, se kanë shkruar pacientëve recetat për ilaçe pa raporte të specializuara në shumën që tejkalon sasinë e lejuar mujore, në kundërshtim me Rregulloren në listën e ilaçeve të përshkruara dhe të lëshuara në kurriz të fondeve të sigurimit të detyrueshëm shëndetësor dhe Rregulloren për përmbajtjen dhe fushën e të drejtave për kujdesin shëndetësor nga sigurimi shëndetësor i detyrueshëm dhe nga pjesëmarrja, tha policia në një deklaratë.

I dyshuari F.N. dyshohet se me ato recetat i merrte ilaçet në barnatore në Preshevë dhe i shiste në territorin e Kosovës.

Po ashtu, i dyshuar, A.M. nga Janari 2016 deri në Korrik 2018, ripërpunoi manualisht 5,274 receta mbi të cilat po shkruante një sasi më të madhe të ilaçeve sesa shkruante.

Të dyshuarit F.N. dhe A.M. jane ndaluar me urdher deri në 48 orë dhe me kallëzime penale, do të paraqiten në Njësinë Speciale Kundër Korrupsionit të Prokurorisë Publike në Nish, ndërsa A.B., R.J. dhe K.A tashmë jane sjellur në prokurorinë kompetente, tha policia.
Burimi:

http://www.mup.gov.rs/wps/portal/sr/aktuelno/saopstenja/!ut/p/z1/hZBRT8IwFIV_CzF9XS-bjOJbE3BGJKJLYPRl6ZY6il072s7pv7dRXyQK9-3efCf3nIMZLjDT_E023EujuQr7jqXl42yVjjOIl-Sa3gJdwQTWeQLZPMXbLwD-GQqYndfnzpbPeXn1wL3G95foYEcejkdGMauN9uLd46LrKyXrUgXLGkFnauE1R8BffS-UNggcN53zQh94cMtOX8AYaEozAhMSZ5vpKZClixjo03Q2Xy5IQu7gBziTOKRolKm-26O6SkiDmRUvwgob9Tac99537gYBgmEYosaYRomoNi2CvyR740LM3yTu2mL4SECu2y1xdDT6BLfdUns!/?1dmy&urile=wcm%3apath%3a%2Fpublic_latin%2Fpocetna%2Faktuelno%2Fsaopstenja%2F2ed051bd-73bd-4117-81ac-b148c27ca8b5