Të fundit

Arifi i dëshpëruar nga Raporti i Progresit të KE-së për Serbinë: Lugina e Preshevës mbetet epiqendër e diskriminimit

Kryetari i Alternativës për Ndrsyhim, Shqiprim Arifi, ka komentuar Raportin e Progresit të Komisionit Evropian për Serbinë për vitin 2021.

Me këtë rast, Arifi Arifi ka shprehur paknaqësi lidhur me qasjen në raport që i’u është bërë çështjes së pasivizimit të adresave të shqiptarëve në Luginë.

Postimi i Arifit:

Nisur nga qasja selektive e punësimit dhe deri tek pasiviteti total i adresave të shqiptarëve ; Lugina e Preshevës mbetet epiqendër e diskriminimit, gjë e cila as që është përmendur në Raportin e BE -së për Serbinë 2021. Është turp për Komisionin Europian, i cili këshillon se “ka nevojë që autoritetet t’i shpjegojnë më mirë publikut se si po bëhen këto kontrolle”, në vend se të insistojnë të parandalojnë këtë dukuri të spastrimit etnik te shqiptarëve të Luginës së Preshevës