Bota

Video/ Fjalimi fenomenal i Merkel për lirinë e shprehjes: Të gjithë deputetët gjermanë u ngritën në këmbë teksa e duartrokitën!

Ky është fjalimi i një lidereje evropiane, që e udhëheqi Gjermaninë dhe e forcoi deri në përmasa të pa imagjinueshme.

Përkundër Macronit të Francës, fjalimet e të cilit po nxisin protesta e pakënaqësi duke sulmuar muslimanët dhe Islamin, Zonja Merkel e Gjermanisë po tregon maturi dhe vigjilencë të madhe politike. 

Merkel tha se po të mos njihnim kufijtë e lirisë së shprehjes, Gjermania nuk do të ishte këtu ku është. “Ne respektojmë dinjitetin e gjithsecilit”, ka shtuar Merkel

Ajo po tregon se është bijë e një kombi të madh, siç është kombi gjerman.

“Liria e shprehjes nuk është të ofendosh të tjerët”, ka thënë Merkel në fjalimin e saj sot para deputetëve gjermanë.

https://pbs.twimg.com/amplify_video_thumb/1199642376316313600/img/v_2s9fZL-Dfbi7IJ.jpg