Vetëm 5% is qëllojnë! Ja përgjigjja, shikoje sa jeni të “Zgjuar” nëse ia qëlluat

Jo te gjithe e kane deshire lemine e MATEMATIKES dhe jo cdokush e kupton. Por, nese arrin ta kuptosh, atehere ajo eshte lemia me interesante nga te gjitha tjerat. Nese deshironi te ktheheni mbrapa ne kohen kur ishit ne shkolle dhe te zgjidhni probleme, atehere zgjidheni kete edhe shihe se a munde tia qellosh pergjigjes se sakte.

Pergjigjja e sakte eshte kjo:

Se pari duhet te kryhet shumzimi dhe pjestimi, pastaj mbledhja dhe zbritja, e qe ne kete rast do te ishte keshtu.

3+3×3-3+3 = 3+9-3+3 = 15-3 = 12.

Pra pergjigja e sakte eshte b) 12 .