Bota

Thellohet kriza në Venezuelë, mijëra qytetarë largohen nga vendi

Kriza politike në Venezuelë është thelluar.

Ndërkohë kriza humanitare po vazhdon dhe mijëra njerëz janë detyruar të largohen nga vendi.

Shumë prej tyre janë duke kaluar ilegalisht për në Kolumbinë fqinje.

Udhëheqësi i opozitës, Juan Guaido, është shpallur president i përkohshëm pas protestave të mëdha, duke zëvendësuar kundërshtarët e presidentit aktual socialist Nicolás Maduro.

Shtetet e Bashkuara dhe vendet e tjera të Amerikës Latine kanë mbështetur Guaidon, por Maduro e ka akuzuar atë për iunicimin e një grushti shteti.