Lajme

Sulmi ndaj Kryetarit Kamberi- a ka elemente te vepres penale?

-Neni 322 Kodit penal – pengimi ose ndalimi i personit zyrtar ne kryerjen e detyrave zyrtare.

Siç duket, edhe pas mohimit nga ana e shefit të kabinetit z. Salihu, që në kabinetin e Kryetarit Shaip Kamberi ndodhi një sulm fizik ose të paktën një shtyrje ose sharje, e vërteta qëndron ndryshe.
Ajo që ka më së shumti rëndësi është se sa janë të sigurt Kryetaret apo personat zyrtar në kryerjen e punëve të tyre publike dhe sa policia ose prokuroria është e gatshme që të ndërmarë hapa kontret për parandalimin e kësaj dukurie.
Duke u nis nga fakti që një veper e tillë cenon integritetin e vet institucionit, inicimi penal nuk bëhet me padi private por me inicim nga vet policia/prokuroria.
Deri më sot asnjë hap nuk është ndërmar nga organet kompetente lidhur me shkeljen e nenit 332 të Kodit penal – Neni 322 Kodit penal – pengimi ose ndalimi i personit zyrtar në kryerjen e detyrave zyrtare.