Lajme

Punëtorët e GMP-së përpiqen të bllokojnë rrugën, presin Vuciqin në rrugë !

Bujanoc, 8 shkurt 2019. Punonjësit e Gumoplastikës së Bujanovcit po presin para fabrikës në fshatin Klenike për të folur me presidentin Vuçiç, i cili është në rrugën drejt Tregtisë gjatë ditës.

“Presim që presidenti i vendit të na drejtojë dhe të zotohemi të zgjidhim agoninë në të cilën kemi qenë shumë gjatë”, tha Slavoljub Ristiq, Bujanoc, udhëheqës i sindikatave të Sindikatës së Pavarur.

Teksa u ulëm, rreth 30 punëtorë u përpoqën të bllokonin rrugën drejt Tregtisë, e cila u pengua nga policia.

Punëtorët e Gumoplastikës kanë qenë në grevë për më shumë se një vit, dhe për një kohë ata kanë qendruar duke mos u dorëzur .

Presidenti Vuçiq po vjen në Bujanoc këtë pasdite si pjesë e fushatës “E ardhmja e Serbisë”, e cila filloi nga “Qarku i Pcinjës”.