Lajme

Presidentja e Kosovës Vjosa Osmani ftohet në SHBA

Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani, do të udhëtoj për në Shtetet e Bashkuara të Amerikës javën e ardhshme.

Osmani do të marrë pjesë në një diskutim të organizuar nga Instituti për Politikë të Jashtme SAIS.

Fokusi i diskutimit do të jetë lidhur me të ardhmen e Kosovës në një rajon sfidues, përpjekjet e BE-së dhe SHBA-së për të nxitur një zgjidhje gjithëpërfshirëse ndërmjet Kosovës dhe Serbisë, si dhe prioritetet e brendshme si lufta kundër korrupsionit dhe krimi i organizuar.

Kujtojmë se Osmani dhe Kurti, nuk do të marrin pjesë në Samitin për Demokracinë që organizohet nga SHBA-të, kjo sepse Kosova nuk është në listën e të ftuarve.