Kryesore

Presheva me pagën mesatare më të ulët në Serbi!

Paga mesatare neto për punonjës në Serbi në gusht 2021 arriti në 64,639 dinarë.

Paga bruto e gushtit për të punësuar ka arritur në 89.202 dinarë, që është nominalisht më e lartë për 10,3 për qind, dhe realisht për 5,8 për qind se në gusht 2020, njoftoi Byroja e Statistikave të Republikës.

Sipas statistikave të fundit nga Instituti Republikan i statistikave, Presheva e ka rrogën më të ulët mesatare në Serbi me 45.538 dinarë.

Ndësa rrogën më të lartë mesatare e ka komuna e Vraçarit me 106.938 dinarë