Lajme

“Presheva dje dhe sot” ekspozite e artieve figurative dhe fotografise ne mini galery Kub ne Presheve.

Organizata joqeveritare “Be aktiv” nga Presheva, nga ditae djeshme ka hapur ekspoziten e asrtisteve preshevar me teme qytetin e Presheves,dikur dhe sot.
“Presheva dje dhe sot” nepermjet artit e krijimtarise eshte ekspozta e pare e ketij lloji,ku fotografija dhe pikturat e qytetit te Presheves neper kohe,nderlidhen me ambientin ku edhe eshte organizuar ekspozite,mini galery Kub ne Presheve.

Hedon Esati,drejtues i OJQ Be aktive,thekson se ideja e tyre eshte perkrahur nga Ministria e Kultures se Republikes se Serbise,Keshilli Kombetar Shqiptar dhe aktivistet e Zyres per te Rinje ne Presheve.

Ekspozita ngelet e hapur edhe ne ditet e ardheshme,qdo dite deri ne ora 0-0.

“Si organizat,njekohesisht edhe si aktivist e shoke,po punojn intenzivisht,bashke me te gjithe institucionet lokale e organizatat tjera,qe te komunikojm ne menyra tjera me qytetaret. Pas disa muraleve qe realizuam ne qytetin e Presheves,kjo eshte hera pare qe po realizojm nje projekt te tille” thekson organizatori Esati.

Ideja jone eshte promovimi dhe bashkpunimi sa me i mundeshem mes nesh,artistash e aktivistesh lokal. Presheva ka potencial per paraqitje dinjitoze te vlerave te saja,andaj shprehja e pozitivitetit ne aktivitetet tona,eshte parimi baze i qdo aktiviteti, perfundon Hedon Esati,drejtor i Ojq Be Aktive.