Lajme

Parlamenti grek ratifikon marrëveshjen për ndryshimin e emrit të Maqedonisë

I jepet fund kontesit 27 vjeçar mes Maqedonisë Veriore dhe Greqisë.

Parlamenti grek miratoi marrëveshjen midis Athinës dhe Shkupit për të riemërtuar ish Republikën Jugosllave të Maqedonisë në Republikën e Maqedonisë Veriore. Kjo dëshmohet nga rezultatet e votimit të mbajtur të premten në trupin legjislativ të vendit pas debatit tre-ditor.

153 deputetë të parlamentit me 300 anëtarë votuan në favor të marrëveshjes, ndërsa 146 ishin kundër saj dhe një abstenoi.

Sipas rregulloreve, një shumicë e thjeshtë e deputetëve të pranishëm në sallë ishte e mjaftueshme për ratifikimin e marrëveshjes, por Kryeministri Alexis Tsipras caktoi qëllimin e ratifikimit të dokumentit me një minimum prej 151 votash në trupin kryesor legjislativ njëdhomësor.