Shqipëri

MË NË FUND Gjykata merr vendimin e shumëpritur për ish-ministrin Saimir Tahiri

Gjykata për Krime të Rënda shpallë fajtor ish-ministrin e Brendshëm Saimir Tahiri të vënë në hetim nga prokuroria në nëntor të vitit 2017 dhe vendos ta dënojë me 5 vite burg vetëm për shpërdorim detyre.

Me gjykrim të shkurtuar 3.4, dhe do kthehet në shërbim 3 vite dhe 5 vite të mos kryejë funksione publike. Për të organi i akuzës kërkoi 12 vite burg,që duke marrë parasysh faktin që procesi u zhvillua me gjykim të shkurtuar, ulet me 1/3 në 8 vite burg. Tahiri akuzohet për tre vepra të rënda penale ndërkohë që prej momentit të parë ka kërkuar pafajësi duke hedhur akuza për një proces gjyqësor të montuar dhe pa prova kundër tij.

VIDEO: ttps://youtu.be/HDXAleTSg-M