Kryesore

Lugina e Preshevës diskutohet në Seance Dëgjimore të Senatit Amerikan për herë të parë!

Lugina e Preshevës diskutohet në Seance Dëgjimore të Senatit Amerikan për herë të parë!

Senatori Menendez keërkon nga Administrata Amerikane dhe specifikisht nga Departmenti Shtetit që të angazhohet më shumë për çështjen e shqiptarëve në Luginë të Preshevës, duke thenë se ‘si është e mundur që Serbia bënë kaq shumë presion për më shumë të drejta për serbët në Kosovë, gjerësa diskriminon thellësisht dhe sistematikisht shqiptarët etnikë në Luginë të Preshevës, duke pasivizuar adresat e tyre e duke i çregjistruar si banorë e qytetarë të atij vendi…’