Opinione

Kontabilisti Naser Duraku tregohet i ashpër me partitë opzitare të cilat nuk e votuan pakon financiare për ekonominë

Kontabilsti i njohur preshevar Naser Duraku ka reaguar ashpër ndaj partive opozitare të komunës së Preshevës në lidhje me seancën e djeshme e cila pati debate, përplasje të gjata mes partive shqiptare në Kuvendin Komunal rreth pakos financiare të përpliluar nga pushteti lokal për ndihmë ndaj bizneseve të mesme dhe të vogla, përcjell Ministria Lajmeve.

Kontabilisti i cili udhëheq një numër të konsiderushëm të ndërrmarjeve private është shprehur se këshilltarët e partive opozitare nga radhët e PDSH’s dhe PVD’s në seancën e djeshme do duhej të qëndorinin dhe ta votonin pikën e rendit të ditës për pakon emergjente financiare Presheva 2020, e jo ta lëshonin seancën në mënyre demostrative.

Reagimi i plotë :

SEANCA E KUVENDIT KOMUNAL
Sote u mbajte seanca e 2 e kuvendit komunal ne Komunen tone ku Kryetari i komunes se bashku me keshilltaret morun vendime shume te rendesishem per tja ndimue bizneseve te vogla.Kuvendaret sipasa parashikimeve me qellim qe te mbaj fuqine konsumuse te ekonomis se vogel urgjentishte umuren disa vendime konkrete;
1.Rishikimi i buxhetite per vitin 2020.
Te gjithe keshilltaret e pozites u dakorduan nji zerit qe te subvecionohen bizneset te cilete jan mbyllur prej dates 16.03.2020 deri me daten 30.04.2020 per shkak te covid-19.Qellimi i keshilltarve komunal te pozites ishte qe mose te tolerohet shuarja e asnji biznesi-por te ruet likujditeti ekonomik.Pronaret e bizneseve te vogla do ta vlersojn larte
perpjekjet tuaja me kujdes per tja ndimue bizneseve privat-ku trani ata ballafaqohen me nji gjengje shum te rende ekonomike nga pasojat qe i paten emergjente . Opozita nuk tregoi
interesim per tja ndimue dhe per ta ringjall ekonomin e vogel -ku u rezikue shum nga pandemija ekonomike -ku per momentin eshte rezikue mirqenja socio-ekonomike ne komunen tone.ne keso raste nuk duhet te lishohet seanca,per hire te zhvillimit te ekonomis se vogel.kjo ne te mbetet ne ndergjegjen e tyre te cilet nuk e votuan kete rende te dites.