Bota

Gjermania vazhdon rregulloren për pranim të punëtorëve nga Ballkani Perëndimor

Bundestagu gjerman ka miratuar vazhdimin e të ashtuquajturve, “Rregulla për Ballkanin Perëndimor”, sipas të cilave qytetarët e rajonit edhe më tej do të mund të punojnë në Gjermani.

Shtetasit e Maqedonisë së Veriut, Shqipërisë, Bosnje dhe Hercegovinës, Kosovës, Serbisë dhe Malit të Zi, pavarësisht nga kualifikimet zyrtare do të mund të punojnë në Gjermani deri në vitin 2023.

Radio Deutsche Welle thekson se risi është që për këtë vit është miratuar kuotë, me limit prej 25.000 njerëzve.

Vitin e kaluar, 27,259 viza u lëshuan nën projektin “Rregulla për Ballkanit Perëndimor”, edhe pse agjencitë e punësimit në Gjermani kishin dhënë leje për 62,000 vende pune.

Deutsche Welle thekson se kërkesë më të madhe ka në sektorin e e ndërtimtarisë, logjistikë dhe transport, si dhe në mjekësi, konkretisht në sektorin e kujdesit.