Të fundit

Arrestohen disa persona në Bujanoc dhe Vranjë, trafikuan mbi 100 emigrantë

Në rajonin e Vranjës dhe Bujanocit janë arrestuar M. V. (1994), B. N. (1977) dhe N. T. (2003), nën dyshimin se kanë kryer veprën penale kalim ilegal i kufirit dhe kontrabandim me njerëz, njoftoi sot MPB.

Po ashtu, kundër dy shtatëmbëdhjetëvjeçarëve do të ngrihet kallëzim penal në Prokurorinë e Lartë Publike në Vranjë, për shkak të ekzistimit të bazave të dyshimit se kanë kryer të njëjtën vepër penale.

M.V., B.N. dhe N.T. dyshohen se kanë lehtësuar tranzitin e paligjshëm nëpër Republikën e Serbisë për të paktën 107 migrantë të parregullt nga mesi i korrikut deri në gjysmën e dytë të tetorit 2023, me qëllim kalimin e mëtejshëm të paligjshëm të kufirit shtetëror.

M.V. dhe B.N. Dyshohet se për të përfituar përfitime financiare kanë krijuar një plan veprimi për organizimin e pritjes së migrantëve të parregullt të cilët kanë hyrë ilegalisht në territorin e Serbisë nga Republika e Maqedonisë së Veriut ose nga Republika e Bullgarisë, jashtë vendit të caktuar për kalimin e shtetit. kufirit, dhe të cilin më pas, siç dyshohet, e ka transportuar N. T.