Magazina

AQIF BLYTA: KOLOSI I PAZARIT TË RI Ismet Azizi

Shtëpia Botuese Logos-A, para lexuesve sjell librin monografik, “Aqif Blyta: Kolosi i Pazarit të Ri”, të autorit Ismet Azizi.

Libri synon të ofrojë njohuri të reja për rrethanat politike e ushtarake të shqiptarëve, por edhe të boshnjakëve të Pazarit të Ri gjatë pjesës së parë të shek. XX.

Vepra vjen në një kohë kur, më shumë se kurrë më parë, e ndiejmë si detyrim nevojën për t’ua sjellë lexuesve figurat emblematike të cilët në periudha të rëndësishme të historisë luajtën rol të rëndësishëm në rezistencën ushtarake kundër dhunuesve të ndryshëm të lirisë sonë.

Libri tejmase do të iu shërbejë historianëve, publicistëve si dhe atyre që duan të njihen me tematikën që ka shtruar autori.

LOGOS-A
Frymëzimi vazhdon…