Aleksander Vucic: I kuptoj interesat dhe deshirat e shqiptareve

Presidenti i Republikes se Serbisë Aleksander Vuçiq, para pak castesh ka dalur para mediave dhe gazetareve per tu deklaruar edhe nje here qendrimet e Serbisë per bisedimet ne raport me Republiken e Kosoves. Me poshte e keni deklaraten e presidentit te Serbisë ne konferncen qe ai pati pak caste me pare:

Ne duhet qe ti kuptojme edhe interesat e shqiptareve sepse edhe ata i kane deshirat e tyre, si e gjithe bota qe i ka te sajat. Ndersa ai shpreh per nderkombetaret edhe opoziten serbe dhe ate shqiptare te dy shteteve se ata ende nuk e kane pare marreveshjen edhe po e kundershtojne! Me tej presidenti Vucic deklaroi se :”Per te arritur kompromisin duhet te shikohen edhe interesat e huaja.” Merkeli ne Davos me tha se kompromisi oshte fitore e jo humbje! Ata po frikohen qe jemi larg kompromisit dhe jane kunder tij edhe pse se kane pare dhe alternativ nuk kane propozuar, transmeton Ministria e Lajmeve.