Zyrtare: Në Preshevë të regjistruar 4111 të papunë ndërsa Bujanoc 3978

Sipas të dhënave zyrtare të Shërbimit Nacional për Punësim (SHNP) në komunën e Bujanocit, 4 mijë qytetarë janë të papunë, përkatësisht në regjistrin e të papunëve.

Në buletinin statistikor për muajin tetor të këtij viti janë publikuar të dhënat për 3978 persona të papunë.

Gjatë këtij muaji janë regjistruar 198 të papunë dhe janë punësuar 56 persona.

Vranja, me dyfishin e banorëve, ka vetëm 1000 të papunë, ndërsa Presheva është në vendin e dytë në rreth me 4111 banorë në të dhënat e SHKP-së.

Në rrethin Pçinjës, 19822 qytetarë kërkojnë punë përmes SHNP-së.