Lajme

Zvicra, në mesin e “top 5” vendeve më të pasura në botë për vitin 2023

Vetë termi “vend i pasur” është i gjerë dhe i komplikuar. Vendi më i pasur me PBB-në më të lartë për frymë në vitin 2023 është Luksemburgu, shkruan albinfo.ch.

Theksohet se ky komb europian, me një popullsi prej rreth 600 mijë banorësh, ka një PBB për frymë prej rreth 127 mijë dollarë. PBB-ja botërore për frymë është rritur gradualisht me kalimin e kohës dhe cilësia globale e jetesës është përmirësuar në mënyrë dramatike.