Lajme

Zbulohet se i kujt është droni që ra në Bair të Mitrovicës

Droni që ra në ditën e sotme në Bair të Mitrovicës i takon misionit të KFOR-it.

Këtë për Klankosova.tv e konfirmuan nga zyra për informim e KFOR-it në Kosovë.

Misioni i KFOR-it i udhëhequr nga NATO-ja konfirmon se një nga dronët e tonë u ul në një kopsht privat në zonën e Mitrovicës, si pasojë e mosfunksionimit. Droni nuk ka shkaktuar lëndime në njerëz apo dëme materiale dhe është nxjerrë nga Forca Policore e Kosovës menjëherë pas uljes së tij”.

Nga KFOR thuhet tutje se droni po kryente një mision rutinë monitorimi në mbështetje të aktiviteteve të tyre teksa kanë filluar një hetim për të ditur shkakun e këtij incidenti.

“Droni po kryente një mision rutinë monitorimi në mbështetje të aktiviteteve të KFOR-it, sipas Rezolutës 1244 të Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara të vitit 1999, duke e mandatuar KFOR-in të sigurojë një mjedis të sigurt dhe të sigurt dhe lirinë e lëvizjes për të gjitha komunitetet që jetojnë në Kosovë”.