Lajme

Vuçiq: Qeveria nuk ka investuar në Bujanoc dhe Preshevë, por do të bëjmë investime

Presidenti i Serbisë Aleksandar Vuçiq është pajtuar me deputetin nga Bujanoci Shaip Kamberi se shteti nuk ka investuar sa duhet në Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë dhe ka paralajmëruar investime në në Banjën e Bujanocit dhe gjëra tjera, siç tha ai.
“Duhet të punojmë në investime, duhet ta zgjidhim edhe Bujanocën dhe do të punojmë për këtë”, tha Vuçiq.

Debati ka ndodhur në Kuvendin e Serbisë, ku po zhvillohet seanca e posaçme për Kosovën.

Kërkesën për të drejta të barabarta për serbët në Kosovë dhe për shqiptarët në jug të Serbisë, për të cilën Kamberi foli, Vuçiq e quajti deklaratën e Kurtit, pra mashtrim të autoriteteve kosovare.

Presidenti i Serbisë Aleksandar Vuçiq është pajtuar me deputetin nga Bujanoci Shaip Kamberi se shteti nuk ka investuar sa duhet në Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë dhe ka paralajmëruar investime në Bujanoc Banjë dhe gjëra tjera, siç tha ai.
“Duhet të punojmë në investime, duhet ta zgjidhim edhe Bujanocën dhe do të punojmë për këtë”, tha Vuçiq.

Debati ka ndodhur në Kuvendin e Serbisë, ku po zhvillohet seanca e posaçme për Kosovën.

Ju po e arrini këtë për të thënë se Kosova është shtet i pavarur dhe se identitetin e të drejtave të serbëve dhe shqiptarëve në dy shtete të pavarura duhet ta zgjidhim vetëm përmes marrëveshjeve bilaterale. Tani po ju them, çfarëdo që të ankoheni dhe të thoni se ju mohohen të drejtat, ne jemi të gatshëm t’ju dëgjojmë dhe të punojmë, por nuk ka të bëjë me çështjet e serbëve në Kosovë asgjë të ngjashme. Nuk keni status të njëjtë, as këto dy shtete të pavarura – i tha Vuçiq Kamberit.

Vuçiq theksoi se obligimi i tij është të ndihmojë përparimin dhe zhvillimin e komunitetit shqiptar që jeton në territorin e Serbisë.

Pasi Kamberi përmendi se ka luftuar për mandatin deputet pas raundit të pestë të zgjedhjeve në Tërnovc të Madh, Vuçiq i është përgjigjur se ka marrë “ndihmën e plotë të shtetit të Serbisë për t’i përfunduar ato zgjedhje në përputhje me ligjin”.

  • Dhe siç e dini, unë jam shumë i njohur me të gjitha ngjarjet e çuditshme në Tërnoc, por kemi insistuar që të përsëriten aq herë që ato ngjarje të çuditshme të mos ndodhin – tha Vuçiq.