Lajme

Vuçiq: Do të kemi zgjedhje të parakohshme parlamentare, nuk do të ketë qeveri të përkohshme

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, deklaroi se në bisedime do të presë nga ata që duhet të tregojnë pak përgjegjësi për shoqërinë serbe dhe se beson se ende do të gjejë bashkëbisedues në mesin e atyre që duhet të tregojnë seriozitet. Nëse jo, do të shkojmë në zgjedhje, tha ai.

Do të përshpejtojmë shpërndarjen e Kuvendit sepse ka afate”, tha ai pas deklaratës së kryeministrit se dorëheqja e saj ishte në tryezë.

Ai shpjegoi se Brnabiq po dorëzon dorëheqjen e saj në Kuvend dhe se më pas ka një afat prej 30 ditësh për të propozuar dikë tjetër për mandatin e ri. Nëse vërtetohet se nuk ka shumicë në Kuvend, ka mundësi që dikush tjetër të bëjë shumicën e re në Kuvend.

“Nëse Brnabiq jep dorëheqjen, SNS nuk do të dëshirojë ta zëvendësoj atë me dikë tjetër, sepse ne jemi të kënaqur me punën e Ana Brnabiqit”. Pastaj kemi një afat prej 45 deri në 60 ditë për të mbajtur zgjedhje të reja, dhe në përputhje me rrethanat jemi të gatshëm të negociojmë me ata që do të donin disa zgjedhje edhe në disa qytete dhe komuna lokale tha ai