Magazina

Vetem 3% ia qeIIojne! Ja pergjigjja, shikoje sa jeni te zgjuar nese ia qelluat

A ju ka marre malli per shkollen fillore? Nese po atehere zgjidheni kete problem te thjeshte matematikore. Jo te gjithe e kane deshire lemine e MATEMATIKES dhe jo cdokush e kupton.

Por, nese arrin qe ta kuptosh, atehere ajo eshte nje nder lemite me interesante nga te gjitha tjerat. Pergjigjja e sakte eshte kjo si me poshte:

Se pari duhet te kryhet shumzimi dhe pjestimi, pastaj mbledhja dhe zbritja, e qe ne kete rast do te ishte keshtu.

2+2×2-2+2 = 2+4-2+2 = 8-2 = 6.
Pra pergjigja e sakte eshte c) 6