Magazina

Kulturë/ Përfundoi murali ABECEDA nga organzita jo- qeveritare Be active

Për 7 ditë pa ndaluar rreshte erdhi edhe përfundimi i muralit nga organzita jo-qeveritare Be active financuar nga Ministria e kulturës dhe informimit e Republikës se Serbrisë.

Ideja e muralit ABECEDA është që për fëmijët e shkollës fillore të krijohet një ambient që duket si përrall dhe i cili nē të vërtetë paraqet llojin e peisazhit që mund të gjendet në librat e fëmijëve, i çuditshëm, emocionues plot me natyrë dhe kafshë të ndryshme.

Qëllimi i muralit është që të krijojë dëshirën që të rinjët të lexojn libra, në mes të rinjëve të krijohet dëshira për ta përvetësuar alfabetin dhe më von ta lexojnë si një veprimtari që është shumē e rëndësishme në zhvillimin e tyre.

Pasurimi i fjalorit, adoptimi i Shkrim-leximit si dhe nxitja e krijimtaris dhe imagjinatës është mënyra më e lehtë për tu shoqëruar me një libër.

Personazhet e muralit që të gjithë lexojnë libra në natyrë dhe kanë për qëllim të frymëzojnë lexuesit e rinjë në hapat e parë të leximit në natyrë me miqtë duke eksploruar peisazhe të tilla interesante dhe përvoja të ndryshme argëtuese./presheva.com/

Donator :Ministria e kulturës dhe informimit R.S
Kordinator: H.Esati

Skica: Z.Loncar

Pikturuan :E.Abazi dhe G.Jakupi

Dimenzionet : 9×3.5