Të fundit

Ulja e buxhetit për shqiptarët në Luginën e Preshevës, Bislimi: Spastrim etnik

Zëvendëskryeministri i parë i Kosovës, Besnik Bislimi, ka reaguar pas vendimit të autoriteteve serbe për të ulur për mbi 1 milionë dinarë buxhetin për Këshillin Kombëtar Shqiptar për vitin 2024 në Luginën e Preshevës, duke cilësuar këtë akt si “spastrim etnik”.

Bislimi përmes një postimi në llogarinë e tij në platformën sociale ndërsa ka potencuar se “Kosova denoncon padrejtësinë e Serbisë ndaj shqiptarëve në Luginën e Preshevës”, ka thumbuar edhe Bashkimin Evropian duke vlerësuar se ndoshta “Unioni ende nuk e sheh këtë si një akt të njëanshëm të Serbisë”.

“Kështu duket pakica më e diskriminuar në Evropë. Kosova denoncon padrejtësinë e Serbisë ndaj shqiptarëve në Luginën e Preshevës. Ne qëndrojmë të fortë dhe të vendosur për të luftuar për barazi dhe trajtim të drejtë”, ka shkruar Bislimi ndër të tjera.