Lajme

Top 10 investitorët francezë në Serbi

1) Aeroportet Vinci – 500,000,000 Euro;
Koncesioni i Aeroportit Nikolla Tesla i Beogradit, kontratë e nënshkruar në vitin 2018.

2) Goma Michelin Tiger – 367,000,000 Euro; Michelin u bë pronar i 100 përqind të Tigar Gomat në 2009.

3) Grupi Agricole – 264,000,000 Euro;
Credit Agricole Bank rikapitalizoi Bankën Serid Meridian dhe kështu hyri në tregun serb në 2005.

4) Lafarge (Lafarge Holcim) – 160,000,000 Euro; Lafarge ka qenë i pranishëm në Serbi që nga viti 2002 me blerjen e fabrikës së çimentos Beocin.

5) Tarkett – 136,000,000 Euro; Kompania për prodhimin e dyshemesë, që vepron në Serbi që nga 2002.

6) Schneider Electric DMS NS – 100,000,000 Euro; Prodhues i pajisjeve elektrike, operojnë në tregjet e Serbisë dhe Malit të Zi që nga viti 1997.

7) Le Belier – 35,000,000 Euro; Firmë që prodhon pjesë për industrinë e automobilave, vepron në Serbi që nga viti 2003.

8) Grupi Lactalis – 25,000,000 Euro; Një korporatë shumëkombëshe që prodhon produkte të qumështit.

9) Bongrain SA – 25,000,000 Euro; Pronar i Mlekoprodukt, në Serbi që nga 2004.

10) Streit Nova – 16.400,000 Euro; Në Serbi që nga viti 2004, prodhon pjesë metalike për industrinë e automjeteve.