Lajme

Thaçi thotë se pavarësisht sfidave, Kosova e ka synim anëtarësimin në BE dhe NATO

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, ka uruar Ditën e Evropës.

Ai përmes një postimi në Facebook ka thënë se Kosova, pavarësisht sfidave, synim të vetëm e ka orientimin euroatlantik dhe pranimin në BE dhe NATO.

“U bënë 70 vjet që nga koha kur ideja për zhvillim ekonomik mes shteteve themelore të kontinentit të vjetër u bë bazë e forcimit të paqes, prosperitetit dhe vizionit të Bashkimit Evropian. Kosova si shtet i ri dhe sovran falënderon të gjitha shtetet evropiane që dhanë kontribut historik për lirinë dhe pavarësinë tonë”, ka thënë ai.