Lajme

ShqipimArifi thotë se Lugina dëshiron bashkimin me Kosovën, por pa copëtim territoresh

Kryetari i Preshevës, Shqiprim Arifi ka përsëritur edhe një herë dëshirën e qytetarëve të Luginës që të bashkohen me Kosovën. Ai gjithashtu është shprehur optimist për përfaqësimin e kësaj treve, edhe në fazën finale të dialogut.

Arifi, në një intevistë për Telegrafin me gazetarin Muhamet Hajrullahu, ka thënë se nuk duan që të bëhen pjesë e Kosovës, me shkëmbim të territoreve

Për bashkimin me Kosovën, Arifi ka vlerësuar gjithashtu se duhet të ketë edhe përkrahje nga bashkësia ndërkombëtare.

Arifi thotë se Lugina dëshiron bashkimin me Kosovën, por pa copëtim territoresh (Video)
3 orë më parë 0 Shkepje
Arifi thotë se Lugina dëshiron bashkimin me Kosovën, por pa copëtim territoresh (Video)
Kryetari i Preshevës, Shqiprim Arifi ka përsëritur edhe një herë dëshirën e qytetarëve të Luginës që të bashkohen me Kosovën. Ai gjithashtu është shprehur optimist për përfaqësimin e kësaj treve, edhe në fazën finale të dialogut.

Arifi, në një intevistë për Telegrafin me gazetarin Muhamet Hajrullahu, ka thënë se nuk duan që të bëhen pjesë e Kosovës, me shkëmbim të territoreve.

Për bashkimin me Kosovën, Arifi ka vlerësuar gjithashtu se duhet të ketë edhe përkrahje nga bashkësia ndërkombëtare.

Kryetari i Preshevës, Shqiprim Arifi gjatë intervistës për Telegrafin

“Kam thënë edhe atëherë, dhe kushtet e tona kanë qenë të veçanta për bashkimin e Luginës me Kosovën. Nuk ka shkëmbim territoresh, ne jemi kundër. E dyta, mos me u parcializu Lugina e Preshevës, ose mbesim të gjithë atje, ose vijmë të gjithë këtu. Dhe e treta pa përkrahjen dhe suportimin e faktorit ndërkombëtar mos të merret asnjë vendim”, ka thënë Arifi.

Duke folur për mundësinë e përfshirjes në dialog, Arifi ka thënë se Lugina duhet ta ketë një përfaqësues që i di problemet e kësaj zone.

Kryetari i Preshevës gjithashtu ka thënë se me vendimin për tu bërë bashkë me Kosovën, nuk duan ta dëmtojnë këtë të fundit.