Lajme

Shoqata per trashegimi kulturore Bujanoc – seminar me teme Trashegimia kulturore ne Bujanoc (foto)

Me ftese nga OSCE ne Bujanoc, sot disa prej nxenesve te shkolles se mesme Sezai Surroi me profesorin Gezim Selimi, ishin pjesemarres ne nje tribune me teme Trashegimia kulturore ne Bujanoc. Profesori ligjeroi rreth trashegimise Kulturore Shqipetare neper vite, ku u diskutua rreth Shkollave te para, objekteve fetare, veshjet kombetare, vallet, tradita etj. Nuk mungonin as nxenesit serb nga shkolla Sveti Sava te cilet u njoftuan rreth traditave dhe kultures shqipetare. Nuk mungonin as panelistet serb ku njeri prej tyre bisedoi rreth raporteve multietnike nepermes nacionaliteteve qe jetojne ne Bujanoc, dhe shprehi qe te jemi te perbashket dhe jo egoist. Aktivitetin e udheheqi Hylja Ahmeti.