Bota

Rusia paralajmëron Izraelin

Moska kërkon nga Izraeli për të ndaluar bombardimin e territorit të Sirisë dhe paralajmëroi për pasojat e përshkallëzimit të luftimeve në rajon, tha zëdhënësja e MPJ të Rusisë Maria Zakharova.

“Ne nuk kemi ndryshuar qëndrimin për këtë çështje. Ky qëndrim është ndërtuar mbi parimin e respektimit të së drejtës ndërkombëtare dhe praktika e sulmeve arbitrare në territorin e një shteti sovran, në këtë rast në Siri, duhet të ndalohet”, Zakharova,

“Përshkallëzimi i luftimeve në rajon, sipas vlerësimeve tona, kjo nuk është në interesin kombëtar të ndonjë prej vendeve të Lindjes së Mesme, përfshirë edhe Izraelin. Ju nuk mund të përballoni këtë luftë, Siria u shndërrua në një arenë për reduktimin e llogarisë gjeopolitike. Ne ftojmë të gjithë të mendojnë për pasojat e një spirale të re të kaosit në Lindjen e Mesme, “shtoi ajo.