Reagim i ashpër i Turqisë ndaj djegies së Kur’anit në Suedi

Ministria e Jashtme e Turqisë ka dënuar ashpër djegien e Kur’anit nga ekstremistët e djathtë në Suedi, raporton AA.

Një deklaratë nga ministria dënoi ashpër sulmet dhe provokimet ndaj Islamit, muslimanëve, Kur’anit dhe objekteve të adhurimit të regjistruara në pjesë të ndryshme të botës gjatë Ramazanit, muajit të agjërimit musliman, duke nënkuptuar dhe bastisjet izraelite në Al Aksa.

“Si mjet i fundit, sulmet e ndyra ndaj Kur’anit tonë të shenjtë në Suedi kanë treguar se nuk janë nxjerrë mësime nga e kaluara, se ka ende hezitim për të parandaluar provokimet anti-islamike dhe raciste dhe se krimet e urrejtjes tolerohen hapur nën pretekst i lirisë së shprehjes”, thuhet në deklaratë.

Aty thuhet se Turqia do të vazhdojë të luftojë kërcënimet e paraqitura nga mentalitetet anti-islame dhe raciste:

“Në këtë kontekst, ne u bëjmë thirrje të gjitha vendeve dhe organizatave ndërkombëtare që të marrin masat e nevojshme kundër islamofobisë dhe racizmit dhe presim që të ndërmerren hapa efektivë dhe parandalues ​​të shpejtë kundër këtij kërcënimi dhe përgjegjësit të vihen para drejtësisë”.

Rasmus Paludan, lideri danez i partisë së ekstremit të djathtë Stram Kurs, ka djegur kopje të Kur’anit në disa qytete suedeze ditët e fundit me një prani të madhe dhe mbrojtje policore, duke shkaktuar zemërim nga popullata lokale muslimane. /tesheshi.com/