Shqipëri

Rama i reagon Beogradit: Mos harroni, ne jemi në NATO

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama i ka quajtur të rrezikshme dhe të papranueshme kërcënimet e ministrit të Mbrojtjes të Serbisë, Millosh Vuçeviq, ndaj Malit të Zi dhe Maqedonisë së Veriut, i cili tha se do të goditen si Ukraina, meqë e kanë njohur pavarësinë e Kosovës.

Kryeministri Rama i cilësoi “të rrezikshme dhe të papranueshme” këto kërcënime nga Beogradi.

“Kërcënimet kundër stabilitetit dhe integritetit të Maqedonisë së Veriut dhe Malit të Zi janë të rrezikshme dhe të papranueshme”, shkroi Rama në rrjetin social “X”.

Ai kujtoi se Shqipëria, Maqedonia e Veriut dhe Mali i Zi janë aleatë në NATO dhe se janë të përkushtuara ndaj njëra-tjetrës në çështjet e sigurisë.