Të fundit

Ragmi Mustafa: PDSH-ja nuk merr pjesë në zgjedhjet parlamentare në Serbi

Përderisa po mbahen takime për unitetin e partive politike shqiptare në zgjedhjet parlamentare në Serbi si një listë e përbashkët, i pari i PDSH-së ditë më parë nga Shqiperia ka thënë që partia e tij nuk merr pjesë në këto zgjedhje

“Thirrjet nga njeher behen ne menyre me te pa skrupullt nga Tirana dhe Prishtina por sidomos nga Tirana zyrtare, bashkohuni ne nje po ne kishim partine komuniste edhe ne Jugosllavi edhe ne Shqiperi, a duhet ta rikthejme ate? Jo nuk duhet te rikthehet, apsulutisht nuk rikthehet. Duhet te mbizoteroje demokracia, le te vendos secili subjekt politik per veten e tyre, Partia Demokratike Shqiptare qe une udheheq qe nga viti 1996. e ketej ne sistemin plural shume partiak qe eshte nga viti 1990, njehere ka marre pjese dhe kurre me” ka deklaruar Ragmi Mustafa, kryetar i PDSH-se. Sipas Mustafes kjo esbte politike e PDSH-se per ti thene qeverise se Beogradit se ne jemi te i teresuar per zgjidhje. “Dhe ne kete fushe kjo eshte nje politike e PDSH-se ne rrafshin demokratik per ti treguar Serbise se ne jemi te interesuar per zgjidhjen por nuk eshte e vetmja rruge per te qene nje deputet ne parlamentin serb” ka thene Mustafa. Nderkohe partite tjera shqiptare kane mbajtur takim por ende nuk ka ndonje marreveshje perfundimtare per listen e perbashket