Bota

Putin do të eliminohet nga elita ruse, ja se kush mund të jetë presidenti i ri i Rusisë

Helmim, sëmundje e papritur, ose ndonjë aksident, elita ruse dëshiron të vrasë Putinin.

RUSI- Elita ruse thuhet se po planifikon të vrasë presidentin rus Vladimir Putin. Lajmi është konfirmuar sipas inteligjencës ukrainase që citojnë mesazhin e Drejtorisë kryesore të Inteligjencës së Ministrisë së Mbrojtjes të Ukrainës (GUR).

Njoftimi fillon me: “Helmim, sëmundje e papritur ose dhe aksident – elita ruse po shqyrton mundësinë e zëvendësimit të Putinit”. Midis biznesit dhe elitës politike ruse, po formohet një grup njerëzish me ndikim kundër Vladimir Putinit. Qëllimi i tyre është të largojnë Putinin nga pushteti sa më shpejt të jetë e mundur dhe të rivendosen lidhjet ekonomike me Perëndimin, të shkatërruara nga luftërat në Ukrainë. Lajmi është publikuar edhe në faqen zyrtare të Ministrisë ukrainase të Mbrojtjes.
Si pasardhës i sigurt i Putinit pas “eleminimit” të tij përmendet shefi i shërbimit sekret, FSB, Aleksandër Bortnikov.

Ishte Bortnikov dhe departamenti i tij ata që ishin përgjegjës për të analizuar gjendjen shpirtërore të popullsisë së Ukrainës dhe aftësinë e ushtrisë ukrainase. Dihet se Bortnikov dhe disa përfaqësues të tjerë me ndikim të elitës ruse po shqyrtojnë opsione të ndryshme për largimin e Putinit nga pushteti,”,-thuhet më tej në mesazhin e GUR-it.

Inteligjenca ukrainase vëren se është e mundur që “rrjedhja” e fundit e vendndodhjes së njësive çeçene në veri të Kiev-it të jetë e lidhur me këto procese.