Teknologji

Prezantohen telefonat e gjeneratës së re. Me 5 kamera dhe mbajnë 1 javë bateri – FOTO

Panairi vjetor në Barcelonë i telefonisë së lëvizshme ka zbuluar edhe zhvillimet më të fundit të teknologjisë, e cila do të përmirësojë ndjeshëm cilësinë për përdoruesit.E në këtë panair shfaqen të gjitha, nga telefonat “e zgjuar” që palosen dhe kamerat ultra të sofistikuara tek telefonat që prioritet kanë jetëgjatësinë e baterisë.

Jeni të bezdisur nga telefonat, bateritë e të cilëve nuk zgjasin më tepër se 1 ditë. Energizer’s Power Max P18K Pop sjell telefonin smart, i cili mban 1 javë bateri, por duhet të keni parsysh që vjen bashkë me nofkën “tullë”.

Pjesa më e madhe e telefonave kanë avancuar me shpejtësinë e internetit duke i bërë pajisjet e tyre të përshtatshme për 5G.

Telefon apo tablet? Nëse jeni në mëdyshje çfarë të blini, atëherë merrni një telefon të palosshëm. Me këto telefona mund të përdorni 3 aplikacioni njëkohësisht. Samsung dhe Huawei për momentin janë në krye të listës për prodhimin e e këtyre modeleve.

Dy telefona në 1? Tashmë ka një kasë që e bën të mundur këtë. LG V50 ThinQ shoqërohet me një aksesor që lidh dy telefona në 1.

Telefonin në kyçin e dorës. Nuk janë të paktë ata që e duan një gjë të tillë. E Nubia Alpha, e bën të mundur një gjë të tillë për 449 euro.

Harrojeni realitetin virtual. E ardhmja është e përzier apo realitet i shtuar, sipas gjigantëve të teknologjisë. Mendoni për atë që karakteri i Arnold Schwarzenegger e sheh në filmin e Terminatorit: informacion i mbuluar nga pikëpamja juaj reale e botës, megjithëse nëpërmjet një sërë syze. Hololens 2 i Microsoft-it është përsëritja e fundit, tani me një fushë më të gjerë të shikimit dhe më të rehatshme për t’u përdorur, edhe nëse produkti i ngjashëm me helmetë është mjaft i zymtë. Përdoruesit kanë një shfaqje virtuale që lundron në vizionin e tyre, si p.sh. një hartë telash dhe tubash pas një muri që do t’i nënshtrohet DIY-it tuaj, ose udhëzime se si ta rregulloni biçikletën tuaj, duke i lënë duart të lira për të bërë punën. Kjo është niveli i bizneseve – të cilët janë klientët e synuar. Një version i konsumatorit do të duhet të presë për syza më të vogla që nuk kushtojnë 3,500 dollarë për copë.

Ditët kur kishit vetëm një apo dy kamera në telefonin tuaj kanë marrë fund. Nokia kërkon të rifutet fuqishëm në tregun e telefonave, e këtë bën me versionin e saj të ri “9 PureView”, i cili ka 5 kamera. E gjithçka për vetëm 550 paund