Lajme

Presidenti Vuçiq nis formimin e partisë së re

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, po fillon formimin e Lëvizjes Popullore për Shtetin dhe në periudhën e ardhshme do të vizitojë të gjitha anët e vendit, u konfirmua sot për Tanjug nga Presidenca serbe.

Siç u tha, Vuçiq do të kërkojë mbështetjen e popullit për mbrojtjen e Serbisë dhe nga e shtuna e 11 marsit do të fillojë bisedimet me popullatën në jug të Serbisë, me shumë gjasa në Vranjë, transmeton Tanjug.

Siç shkruante më herët Nova.rs, në qarqet politike serbe ka kohë që spekulohet se Aleksandar Vuçiq jo vetëm që do të largohet nga kreu i Partisë Progresive Serbe, por do të formojë një parti apo lëvizje të re politike.

Ndonëse ky zhvillim i ngjarjeve dukej i pabesueshëm, Vuçiq më herët në konferencën për shtyp, praktikisht njoftoi krijimin e një blloku të ri politik të “Serbisë së denjë dhe normale”, i cili do të jetë civil dhe kombëtar.

Gazetari, Sllobodan Georgiev për gazetën “Nova” njëherë ka deklaruar se është mjaft i sigurt se kjo është një gjë pak a shumë e sigurt.

“Nëse fillon të flitet, mund të vonohet ose ngadalësohet, por mendoj se është ide e Vuçiqit”. Mendoj se do të përkojë me krijimin e një qeverie të re dhe kushdo që të jetë në të do të jetë pjesë e Serbisë së tij normale. Kush nuk është atje, nuk do të jetë atje”, thotë Georgiev.

I pyetur se cili është motivi i Vuçiqit që në këtë moment të nisë një gjë të tillë dhe të publikojë informacione për nevojën e formimit të bllokut Sprski, bashkëbiseduesi i “Nova” thotë se është mënyrë e Vuçiqit të promovojë një temë të re dhe se tani ne. mund të përballet me të për muaj të tërë. Ai po ashtu thekson se modeli i Vuçiqit është të ndryshojë diçka.

Sa për kujtesë, spekulimet për formimin e një organizate të re politike të qeverisë u shfaqën pas njoftimit të presidentit të Serbisë, Aleksandar Vuçiq, dhe njoftimit në rrjetet sociale të funksionarit të SNS-së, Vladimir Gjukanoviq se është e nevojshme të fillohet me formimin e një partie të re. , përgatitni dokumentet themeluese, mblidhni nënshkrime, krijoni një asamble dokumenti themelues, miratoni qëllimet dhe statutet e programit.

Na pret një punë e madhe”, ka thënë me atë rast Gjukanoviq.