KryesoreLajme

Policia kufitare e Serbisë kontroll të detajuar pjesëmarrësve shqiptarë të “Mirëdita, Dobar dan”

Sot nis “Mirëdita, Dobar dan!”, festivali që synon të thyejë barrierat Kosovë-Serbi.

Policia kufitare e Serbisë, është duke u bërë kontroll të detajuar pjesëmarrësve dhe mediave, për të parë nëse ka simbole të shtetit të Kosovës, raporton Koha Ditore, transmeton Ministria Lajmeve.

Sot në Beograd do të hapet festivali “Mirëdita, Dobar dan!”, ngjarje kjo unike që ka prezantuar skenën kulturore dhe shoqërore të Kosovës në Beograd që nga viti 2014.

Qëllimi i festivalit është që përmes prezantimit të artistëve dhe performuesëve të cilët përfaqësojnë skenën kulturore e bashkëkohore të Kosovës të bashkojnë komunitetet shoqërore e kulturore të Kosovës dhe Serbisë dhe të krijohet një traditë bashkëpunimi, që do të kontribuojë në arritjen e një normalizim të qëndrueshëm të marrëdhënieve mes Kosovës dhe Serbisë.

Në anën tjetër, forumi Rinor i Partisë Demokratike të Serbisë në opozitë, mbajti dje në Beograd një protestë për të kundërshtuar mbajtjen e festivalit “Mirëdita, Dobar dan!”.