Lajme

Petkoviq: Në kohën e Listës Serbe dhe Vuçiqit, 40 mijë serbë e lanë Kosovën

Ish-ministri për Komunitete dhe Kthim, Slavisha Petkoviq ka thënë sot se në dhjetë vitet e fundit rreth 40 mijë serbë janë larguar nga Kosova dhe Metohia.

“Përqindja më e madhe e serbëve nga veriu u larguan në dhjetë vitet e fundit që kur Vuçiq erdhi në pushtet dhe vendosi të ashtuquajturën listë serbe në Kosovë, e cila mori përsipër gjithçka, u bë zot absolut i jetës dhe vdekjes kur erdhi puna për të. serbët. Me ndihmën e gjithanshme të Prishtinës dhe me ndihmën e Listës Serbe dhe politikës së udhëhequr nga Aleksandar Vuçiq, pothuajse 40 mijë serbë janë shpërngulur në 10 vitet e fundit”, ka thënë Petkoviq, transmeton Radio Kim.

Petkoviq tha se në emigrimin e serbëve ka ndikuar edhe vrasja e dy kandidatëve për kryetar të Mitrovicës së Veriut, Dimitrije Janiqijeviq dhe Oliver Ivanoviq.