Lajme

PASIVIZIMI I ADRESAVE NË SERBI SHQETËSIM PËR LUGINASIT

Fenomeni i Pasivizimit të Adresave në Serbi e deri edhe te Humbja e Shtetësisë është bërë shqetësues për Banorët e Luginës së Preshevës. Por, çfar duhet të Bëjnë Banorët e Luginës që jetojnë në Diasporë dhe në Kosovë për mos të ardhur deri te kjo Situatë.
Nëse vendosni që të rrini jasht Serbise për periudhë më të gjat se 90 ditë, atëher duhet të paraqiteni në Stacionin Policor për ta Lajmëruar qëndrimin Jasht Shtetit, ose dhe në Shtetin ku do Qëndroni mund të paraqiteni ne Ambasadën/Konsullatën e Republikës së Serbisë.