MaqedoniShqipëri

Parlamenti i Holandës bllokon hapjen e negociatave për Shqipërinë, i thotë ‘po’ Maqedonisë së Veriut

Parlamenti i Holandës ka vendosur që të mos hapen negociatat për Shqipërinë, ndërsa ka rënë dakord që negociatat të çelen me Maqedoninë e Veriut.

Vendimi sapo është marrë nga Këshilli i Çështjeve të Përgjithshme dhe Këshilli i Punëve të Jashtme të Holandës, ndërsa i rekomandohet Komisionit Europian të mos hapë negociatat.

Shkak i këtij vendimi mësohet se janë bërë rezultatet e dobëta në luftën kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar