Lajme

Panik në Beograd: Mediat serbe e quajnë Albin Kurtin lideri më i rrezikshëm shqiptar për Serbinë

Shqiptari më ekstrem përshkruan planin e tij për dialog me Beogradin (“Najekstremniji Albanac predstavio svoj plan za dijalog sa Beogradom“) është në titujt e gazetave serbe që shkruajn e për zgjedhjet e nesërme në Kosovë dhe drojen serbe për fitoren e liderit të VV Albin Kurit.

“Unë do të marr përgjegjësinë për negociatat dhe pastaj do të organizoj një diskutim të brendshëm me serbët e Kosovës..” tha Albin Kurti citon gazeta Telegraf e Beogradit.

Kandidati i kryeministrit përpara Lëvizjes Vetëvendosje, Albin Kurti prezantoi planin e tij për të vazhduar dialogun me pesë pika me Beogradin. Panika e Beogradit per fitroren e VVe ka kapur 24 ore para zgjedhjeve. Mediat serbe Albin Kurtin e qujane lideri më i rrezikshem shqiptar

Së pari, sipas Kurtit, ai do të marrë përsipër detyrimin për të negociuar dhe më pas të organizojë një diskutim të brendshëm me serbët e Kosovës.

Më pas, sipas drejtuesit të Vetëvendosjes, ai do të rishikojë të gjitha 33 marrëveshjet në mënyrë që të marrë informacion mbi bazën e të cilit ai do të ketë një “dialog-dialog” me pasardhësen Federica Mogerini, nga e cila pret një marrëveshje për “si të zhvillohet një dialog me Serbinë”.

Më në fund, Kurti thekson se parakushti i planit të tij është një konsensus kombëtar midis autoriteteve dhe opozitës, formimi i një ekipi negociator dhe miratimi i një platforme që do të përmbajë një kërkesë për Serbinë për njohjen dhe dëmshpërblimin e dëmeve të luftës./