Lajme

Pamje me dron nga baza e Kuçovës/ Flota ajrore e Enverit e kthyer tashmë në relikë

Këta bombardues do vijojnë të qëndrojnë në këtë bazë si relikë. Ish-zotërit e qiellit në vitet e regjimit komunist prej vitesh janë jashtë funksionit. Pasi baza të jetë transformuar nga investimi 50 mln euro i NATO-s, aty do të zbarkojnë avionët luftarakë modernë, F-16.

Kliko ketu per te pare videon – https://youtu.be/ja9DQKY48T4

Report Tv sjell pamje me dron nga baza ajrore e Kuçovës në Berat. Në këtë video duken avionët MIG, flota ajrore e viteve të regjimit komunist, tashmë prej vitesh jashtë funksionit, ndërsa janë kthyer në relikë. Këta bombardues do vijojnë të qëndrojnë në këtë bazë si relikë. Aty do të zbarkojnë avionët luftarakë modernë të NATO-s, F-16, pasi baza ajrore të jetë transformuar. NATO ka planifikuar një investim fillestar për 50 mln euro për shndërrimin e saj në bazë ajrore moderne nga ku do të patrullohet dhe kontrollohet hapësira ajrore jo vetëm e Ballkanit, por edhe e Europës.