MagazinaUncategorized

OJQ “ Mel” zhvillon aktivitetin e saj me nxënësit e shkollës së mesme në Preshevë

Organiztata jo-qeveritare “Mel” sot ka zhvilluar aktivitetin e saj të mbështetur nga Ministria e të Drejtave të Njeriut të Pakicave dhe Dialogut Social.

Në këtë aktivitet ishin pjesmarrës qytetarë, nxënës, mësimdhënës, profesor të gjuhëve të huaja. Tema kryesore e diskutimit ishte avancimi i nxënësve të shkollës së mesme në gjuhës serbe si gjuhë jo amtare.

Në takimin e mbajtur në hapësirat e Shtëpisë së Kulturës në Preshevë organizata jo-qeverite Mel ishte e kënaqur me rezultatin dhe nxori në konkluzion se nxënësit e shkollave të mesme kanë njohuri të mira në gjuhen serbe.