Lajme

Një portret i panjohur i Skënderbeut në Vjenë

Një portret i panjohur deri më tani i Heroit Kombëtar Gjergj Kastrioti – Skënderbeu, është publikuar nga Institute for Medieval and Early Modern Material Culture, më qendër në Vjenë, shkruan FM Images.

Piktura është realizuar rreth viteve 1575-1585, dmth më shumë se 100 vjet pas vdekjes së Skënderbeut, dhe ndodhet në Kunsthistorisches Museum Vienna.

Për dallim nga pikturat dhe gravurat tjera ky portret është i veçant si nga nga pamja dhe gjyratë.

Në pikturë Skënderbeu, shfaqet me një kustum të veçant i panjohur deri me tani, dhe në fund ndodhet në mbishkrim me titull:SCANDERBERG V. ALBANIEN.