Lajme

Mjekët nga Lugina e Preshevës diskriminohen edhe nga Republika e Kosovës

Disa studenta nga Lugina e Preshevës nuk po diskriminohen vetëm nga qeveria e Rep. Serbisë por ata po diskriminohen edhe nga qeveria kosovare konkretisht nga minstria e shëndetësisë. Ata kanë kërkuar që kjo problematik që po i ndodh të zgjidhet një herë e përgjithmonë.Konkretisht behet fjal per studentat e Lugines qe studjojn ne univerzitet e Kosoves ne drejtimet e mjeksis, mbas diplomimit mbajn stazh ( praktik ) 6 mujore ne qendrat e spitaleve te ndryshme ne Kosove dhe mbas 6 mujve me ligj duhet te marin lincenca ndersa kohes fundit studentave te Lugines nuk ju jipen licenca nga Ministria e shendetesis ne Kosove thojn se ka nje ligj ku e percakton ligji se me lejeqendrime te perkohshme nuk jipen licenca per student te huaj. Kjo ika deshpru studentat e Lugines pse politikanet nga Lugina nuk ndermjetesojne per kete çeshtje qe ta zgjidhin. Më poshtë e keni edhe reagimin e plotë te tyre:

Mjekët e sapo diplomuar në UP, nga Lugina e Preshevës nuk po mund ta marrin licencën e punës, me arsyetimin se nuk janë shtetas të Republikës së Kosovës. Çfarë absurditeti!
Përfaqësuesit politik të Luginës sa merren me caktimin e kufirit, mbi ose nën hekurudhë, është mirë që një herë të vetme, në tërë karrierën e tyre të dështuar politike, të interesohen për problemet e qytetarëve të vet. Përndryshe vërtetojnë që janë të pa interesuar dhe më e rëndësishmja, që janë injorantë!
#mestudentëtemjekësisë