LPD kërkon kryetarin e KKSh-së

Për të mbështetur me dy anëtarët e saj në shumicën e re në Këshillin Kombëtar të Shqiptarëve (KKSH), Lëvizja për Progres Demokratik (PDP) e Shqiprim Musliut po kërkon postin e kryetarit të këshillit.

Siç mësohet, është vënë në pikëpyetje mbijetesa e shumicës qeverisëse në pushtetin komunal në Bujanoc.

LPD insiston që kryetari i ri i KKSH të jetë Nevzad Lutfiu dhe një kërkesë e tillë po ngec aktualisht negociatat për një koalicion të gjerë të iniciuar nga Partia për Veprim Demokratik (PDD) e Shaip Kamberit, fitues i zgjedhjeve të 13 nëntorit.

Pretendohet se është e papranueshme që partia e Kamberit t’i lërë postin e presidentit LPD-së, e cila ka marrë 2000 vota më pak.
Që Musliu do t’i kërkojë kandidatit të tij të udhëheqë këshillin, mund të merret me mend pas deklaratës së Lutfiut se partia e tij është e gatshme të udhëheqë KKSH-në ose të kontribuojë si opozitë.

Negociatat kanë nisur më shumë se një javë më parë dhe deri më tani nuk ka asnjë progres.

Ndryshe nga LPD-ja, dy partnerët e tjerë potencialë të PVD-së – PD e Nagip Arifit dhe PDSH nga Presheva – siç dihet, nuk kanë kushte pretencioze dhe praktikisht presin një marrëveshje mes Musliut dhe Kamberit.