Shqipëri

Lobim serb në Uashington, Meta flet për skenar trazirash në Shqipëri

Presidenti i Shqipërisë Ilir Meta, ka publikuar në emisionin “Opinion” mesazhin e një diplomati të huaj, që fliste për ndërhyrjen e Kryeministrit Rama në çështjen e emërimit tyë anëtarëve të rinj në Gjykatën Kushtetuese. Por në vijim të intervistës së tij, Meta tha se këto mesazhe do të duken pa vlerë në raport me disa mesazhe të tjera që ai posedon dhe që lidhen me një skenar trazirash në Shqipëri, nisur nga ngjarja e teatrit.

“Nuk kishte kohë për të pritur të dilnim nga pandemia sepse kemi të bëjmë me një skenar për trazira dhe përplasje në Shqipëri dhe kjo ka në sfond edhe zhvillimet rajonale. Për arsye të brendshme që të provokojë opozitën, të ikë nga çështja e Kodit, të harrojë 15 kushtet e BE-së. Ka marrë një porosit të destabilizojë, të nxehë situatën në Shqipëri. Lobit shumë të fuqizuar pro serb në Uashington siç i interesonte edhe vjet përplasja për zgjedhjet lokale.

Edhe vjet aty ishte qëllimi, të ketë përplasje dhe gjakderdhje dhe opozita e Lulit dhe Monës të shpallej organizatë terroriste. Kam shume prova dhe dokumenta qe do i bej publike ne kohen e duhur. SMS qe u be publike sot do duket pa vlere ne raport me to. Do flas ne te ardhmen dhe ne kohen e duhur. Mund të ketë ndonjë zhvillim interesant në Kosovë në periudhën në vijim”, u shpreh Meta. /Opinion.al